Το σχολείο μου όπως θα ήθελα να είναι

Αγαπητοί μου συμμαθητές

Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι μαθητές που γνωρίζω τόσο τον χώρο του σχολείου μας, όσο και τον τρόπο διδασκαλίας αλλά και τα μαθήματα.

Το σχολείο είναι ο χώρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητα μας. Αυτός ο χρόνος θα πρέπει να περνάει ευχάριστα. Αρχικά η αυλή του σχολείου που περνάμε τα διαλείμματα μας και χαλαρώνουμε θα έπρεπε να είναι διαμορφωμένη ,ωστε να προσφέρει αυτή τη χαλάρωση. Ονειρεύομαι ένα μεγάλο προαύλιο με δέντρα, λουλούδια, κιόσκι ή υπόστεγο για όταν βρέχει και αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να αθλούμαστε. Ακόμη ένα σωστό χώρο για γυμναστική, εξοπλισμένο, με αποδυτήρια και σωστούς χώρους υγιεινής.

Όσον αφορά το κτήριο θα ήθελα να είναι βαμμένο με ωραία χρώματα, να έχει ευρύχωρες αίθουσες, με ωραία θρανία και καρέκλες, με καλύτερους υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες. Να υπάρχει ένας μεγάλος χώρος που θα είναι η βιβλιοθήκη του σχολείου, όπου θα υπάρχουν πολλά βιβλία, ακόμη και σε ηλεκτρονική μορφή, τα οποία θα μας βοηθούν να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας.

Όσον αφορά τα μαθήματα θα ήθελα να είναι λιγότερα και ευκολότερα και εκτός από τα βασικά μαθήματα θα ήθελα να υπάρχουν και κάποιες ώρες αφιερωμένες σε πιο καλλιτεχνικά πράγματα και πιο δημιουργικές δρηστηριότητες.

Αν και γνωρίζω ότι οι επιθυμίες μου είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν, μπορώ πάντα να ονειρεύομαι και να ελπίζω.

Α.Κ.