Η φιλία πολλαπλασιάζει τις χαρές και διαίρει τις λύπες

Χαίρεται αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κατούνας είμαι μαθήτρια από την Β Τάξη. Στο σημερινό άρθρο της εφημερίδας του σχολείου θα μιλήσουμε και θα περιγράψουμε μια ιδανική φιλία για κάθε άτομο.

   Αρχικά παιδιά ας συμφωνήσουμε όλοι, η ζωή μας χωρίς φίλους θα ήταν ανούσια δεν θα είχε νόημα. Ακόμη και ας μην είσαι ο πιο κοινωνικό άτομο, δηλαδή να είσαι εσωστρεφής θα έχεις τουλάχιστον έναν φίλο, που θα εμπιστεύεσαι, θα νιώθεις σαν οικογένεια και αυτό θα είναι ικανοποιητικό. Ο καθένας αξίζει και χρειάζεται ένας αληθινός φίλος όπου θα μοιράζονται τα πάντα, όχι μόνο θετικά πράγματα όπως επιτυχίες και χαρές αλλά και αρνητικά όπως αποτυχίες και λύπες. Η φιλία είναι σπουδαία και σημαντική, με τον φίλο σου μπορείς να μοιραστείς τα πάντα δίπλα σου, θα περνάς πολλά μαζί τους ιδιαίτερες και προσωπικές στιγμές. Οι ώρες μαζί τους μένουν αξέχαστες, κάθε μέρα ανυπομονείς να τους αντικρίσεις, δεις, μιλήσεις. Ένας αληθινός θα σε ανεχτεί όλες τις παραξενιές, ασχήμιες στον χαρακτήρα και ιδιοτροπίες σου. Ένας αληθινός φίλος θα σ αγαπάει ανιδιοτελώς όπως τα μέλη της οικογένεια σου και θα επιχειρεί κάθε φορά να σε βοηθήσει. Οι κολλητοί σας, ξέρουν τα θέλω σας, τις συνήθειες σας, τις προτιμήσεις σας, γνωρίζουν το κάθε τι για εσάς. Όλοι καταλαβαίνουμε πως μια αληθινή φιλία πραγματική είναι σπάνια, πολύτιμη και σε εισαγωγικά ένα <δώρο μεγάλης αξίας>. Κάτι που πρέπει να υπάρχει σε κάθε φιλία είναι αλληλοσεβασμός, εμπιστοσύνη, ελευθερία, όπως και εχεμύθια, επίσης να δεχόμαστε τα πιστεύω και τις απόψεις των άλλων φίλων μας και όχι μόνο ότι λέμε εμείς. Επιπλέον η ειλικρίνια είναι πάνω από όλα δεν εννοούμε να είστε αγενείς ή να κρίνεται τον φίλο σας αλλά όπου χρειαστεί και σας ζητηθεί να εκφράσετε την γνώμη σας κι να πείτε την αλήθεια.

   Συνοψίζοντας μια φιλία απαιτεί πολλά πράγματα και αυτό τα δύο πρόσωπα όχι μόνο από το ένα διότι μια σχέση φιλική χρειάζεται χρόνο, ενδιαφέρον και προσπάθεια. Έχοντας έναν φίλο, υπάρχει ένα στήριγμα, μπορούμε να μοιραστούμε μαζί τους πράγματα και προσωπικά θέματα ελεύθερα χωρίς καμία ντροπή. Να ξέρουμε οτιδήποτε και να συμβεί έχουμε μια ζεστή αγκαλιά από εκείνους επειδή είναι ένας συνοδιπορος μπορεί και όχι όμως ως σύντροφος αλλά σαν ένα άτομο που σημαίνει τόσα πολλά σε εσένα, στη ψυχική υγεία και στην ολοκληρωμένη εικόνα της ταπεινής ζωής. Καθώς ως αδερφή ψυχή δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στην ερωτική σχέση αντιθέτως σε έναν φίλο όπου σε συμπληρώνει. Αυτά για το σημερινό άρθρο μαθητές και μαθήτριες τα λέμε πού σύντομα. Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε, επιπρόσθετα να είστε προσεκτικοί και επιλεκτικοί με τα ατομα που αποκαλείτε ΦΙΛΟΥΣ

Ρ.Σ.